Hej Hanna, hur mår du?
Hej! Förutom en höstförkylning som vägrar släppa taget är allt bra!

Vem är du? Och vad gör du på dagarna?
Jag är en träningsgalen skåning som jobbar med att hitta och anställa nya talanger. Jag har tidigare jobbat som vikarie.

Det låter som ett spännande jobb! Hur var det att jobba som vikarie?
Att jobba som vikarie var enormt utmanande och jobbigt, men framför allt roligt och utvecklande! När jag idag stöter på barngrupper som är ute på utflykt eller är ute och leker på skolgården längtar jag tillbaka, och önskar att jag fick vara med! :-)

Vad utvecklade du i vikariejobbet?
I början fick jag verkligen jobba på mitt självförtroende! Det är svårt att komma in i en ny grupp, lära känna dem och deras rutiner, och dessutom få kontakt med barnen. Efter ett litet tag lärde jag mig att sträcka på ryggen och våga vara framåt och ta initiativ. Jag utvecklade också mitt tålamod mycket (alla som jobbar med barn vet vilken utmaning det är) och min sociala kompetens.

Jag förstår! Har du användning för dessa förmågor i ditt nuvarande jobb?
Jag känner att jag har användning för ALLT i mitt nuvarande jobb! Man blir duktig på att läsa av människor och deras behov när man jobbar med barn vilket är enormt värdefullt när man jobbar med att anställa och ha kontakt med kunder. Att ha fått utveckla sin sociala kompetens i jobbet som vikarie är också SÅ bra! Framför allt då man lär sig att prata med både vuxna och barn på olika nivåer, ta in nya kollegor och arbetsplatser på ett bra sätt och man blir otroligt duktig på att snabbt anpassa sig. Att vara duktig på att prata med barn på ett pedagogiskt sätt är också väldigt användbart i kontakt med många vuxna ;-)

Vad tycker du var speciellt med vikariejobbet?
Jämfört med de andra jobb som jag hade samtidigt som jag var vikarie, så kände jag mig aldrig så viktig och betydelsefull som när jag kom till förskolan på morgonen! Man får bygga relationer med så många människor, både stora och små, och träna på och utveckla saker som de allra flesta tycker är ganska jobbigt. Vikariejobbet har också gett mig stora utvecklingsmöjligheter! Bra vikarier behövs alltid överallt, och utan det hade jag inte kunnat flytta från Skåne till Stockholm, eller få fast jobb på en förskola senare. 

Vad vill du säga till dem som jobbar som vikarie idag?
Att det är ett fantastiskt och utmanande jobb som verkligen inte vem som helst fixar! Vikarier är hjältar (utan att överdriva!). Kom ihåg att det ger så fantastiskt mycket, även om det inte känns så varje dag. Dessutom är det otroligt meriterande när man söker andra jobb sedan att ha varit vikarie i skola/förskola. Att vara vikarie är det bästa man kan ha på sitt CV!

Tack så mycket Hanna!
Tack detsamma!

LÄS MATILDAS MERITER
SÖK JOBB SOM VIKARIE