Hej Matilda, hur är läget?

Hej! Det är jättebra med mig, började dagen med ett spinningpass så jag vaknade till ordentligt imorse. Nu är jag snart redo att ta helg! :-)

Berätta, vem är du?
Jag är 28 år, kommer från Sandviken men har bott i Stockholm i några år. Jag är utbildad kommunikatör och har jobbat många år som vikarie. Tror det blev totalt fem år. Under hela min studietid jobbade jag som vikarie i teknik på högstadiet, klasslärare och på fritids. Jag tyckte det funkade super att kombinera med studierna! Innan mitt nuvarande jobb jobbade jag som vikarie på Vikarie Direkt. Då undervisade jag i engelska, svenska och var mentor i en årskurs 4.
 
Hur kommer det sig att du sökte jobbet som vikarie?
Jag har alltid haft ett intresse för utbildning och människors utveckling. Båda mina föräldrar är lärare i botten så man kan väl säga att jag har det i blodet. För mig kändes det som ett naturligt val att jobba som vikarie. 
 
Kul! Hur var det att jobba som vikarie tycker du?
Det var ett väldigt roligt, lärorikt, utvecklande och utmanande jobb. Dagarna var väldigt varierande och det hände saker hela tiden. Det var tufft emellanåt med komplicerade situationer och händelser. Jag fick lära känna många härliga människor och utvecklades mycket själv, förhoppningsvis lärde sig eleverna någonting också ;-) Jag gillar verkligen känslan av att man är med och bidrar till något bra och stort, tror det var därför jag gillade jobbet extra mycket! 
 
När jag jobbade min sista dag på mitt senaste vikarieuppdrag fick jag jättefina presenter och brev av eleverna. Det var sorgligt att säga hejdå till klassen jag hade träffat varje dag i flera månader. Det kändes i hjärtat. Man blir lätt en stor del av elevernas liv, och de en stor del av mitt. 
 
Vad har du tagit med dig från vikariejobbet som du har nytta av idag?
Massa saker! Det jag lärde mig i jobbet kunde jag ha nytta av i min utbildning. I en del av min utbildning övade vi på argumentation och hur man får sin vilja igenom. Detta var något jag utsattes för varje vecka av eleverna, alltså perfekt träning! Kommunikation är ju en väldigt stor del av vikariejobbet och eftersom det är det jag jobbar med idag känner jag en stor tacksamhet till allt jag fick med mig från alla år i klassrummet. 
 
Berätta mer! Hur då?
I vikariejobbet utvecklade jag min kommunikativa förmåga, att stå inför en stor grupp och hålla en presentation på ett intressant och pedagogiskt sätt och hoppas att ingen somnar av tristess (har faktiskt hänt en gång ;-)) blev en naturlig del av vardagen. Vikariejobbet gjorde mig även mer strukturerad, ansvarsfull och självsäker. Något jag har nytta av varje dag i mitt jobb (och även i privatlivet)! 
 
Är det något du vill hälsa till de som jobbar som vikarie hos oss idag?
Njut av tiden! Samla på dig så mycket kunskaper, erfarenheter och lärdomar som möjligt. Jag är helt säker på att du kommer ha nytta av dem i allt du tar dig för i framtiden :-)
 
Tack Matilda! Ha det bra :)
Tack detsamma! Och ha en fin helg!
LÄS OM HANNAS MERITER
SÖK JOBB SOM VIKARIE