forskola deg

Tips till dig som är ny i förskolan

Hej!

Här kommer några praktiska råd till dig som är ny som vikarie i förskolan: 

1) Kläder för alla väder. Räkna med att vara mycket utomhus, oavsett väderlek, och var beredd på allt – en lerig treåring som plötsligt tar ett ordentligt skutt i vattenpölen bredvid dig kan blöta ner dig rejält… På en förskola träffade jag en förskollärare som hade grovjobbarbyxor som arbetskläder – såna där med tjockt vadderade knän och en massa praktiska fickor. Perfekt när man sitter mycket på knä med barnen. 

2) Näsdukar, och åter näsdukar. Jobbar du med de yngsta barnen kan du räkna med att det alltid finns en och annan näsa som behöver snytas. Så ett rejält förråd av näsdukar i fickan är alltid bra att ha. Och en liten flaska handsprit försöker jag alltid ha med mig, så jag kan hålla mig så ren och virusfri som möjligt även ute på gården och under utflykter. Återigen, byxor kan inte ha för många fickor.

3) Bli inte åskådare. Är du ny och lite osäker är det lätt att bli stående några meter bort och titta på. Sätt dig i sandlådan med barnen i stället och bli en del i deras lek, eller slå dig ner i soffan och erbjud dig att läsa en bok. Det är så gott som alltid uppskattat av ordinarie personal när vikarier tar för sig och är aktiva med barnen.

Glad sommar! :-)

/David, vikarie

 

By Anonym författare
Jul 15, 2018 9:00:00 AM

Inlägg från vikarier

0 kommentarer