Image uploaded from iOS (5)-827400-edited.png

 

 

 

 

 

 

 Säg hej till Eva!

Eva jobbar som specialpedagog och vikarieansvarig på Vikskolan i Upplands Väsby. Hon har jobbat på skolan sedan 1973, och trivs fortfarande lika bra nu som då! 😊 På sin fritid gillar Eva att gå på teater, promenera och umgås med sin man och sina barn och barnbarn.

Berätta lite om Vikskolan?
– Vi är bra på att se olika barns behov och det är vi väldigt stolta över! En del av undervisningen sker med hjälp av digitala verktyg, datorer och Ipads, och det funkar väldigt bra. Framförallt är det mycket bra hjälpmedel för elever med särskilda behov, t ex de som har dyslexi. 

Hur många elever går på skolan? 
– Det går ungefär 320 elever här, från F-9. 

Du har ju jobbat på Vikskolan i 45 år (wow!) och vi är såklart nyfikna på vad det är det som fått dig att stanna kvar på skolan så länge?
Jag har också funderat på det! När jag började jobba efter min utbildning såg arbetsmarknaden lite annorlunda ut. Det var gott om lärare och det var inte ovanligt att man stannade kvar på samma ställe under en längre tid. Man fick till och med poäng från kommunen då! Men den viktigaste anledningen är nog ändå att jag alltid har trivts väldigt bra här, både med mina kollegor och flera roliga projekt.

Är det mycket som har förändrats sedan du började jobba?
– Ja, mycket har förändrats! Bland annat så upplever jag att relationen med eleverna är ännu viktigare idag för att man ska kunna nå fram till dem, och det tycker jag att vi på Vikskolan är bra på - att se barn och elevers olika behov.

Är det något du är extra nöjd över från den senaste terminen?
– Ja, bland annat så har jag samarbetat med en annan erfaren lärare som har en ny utbildning i specialpedagogik och är insatt i den senaste forskningen. Det har fungerat väldigt bra! Sedan har det varit roligt att träffa elevers föräldrar under året, som själva gått på Vikskolan, och också varit elever till mig, och som har berättat för mig om hur viktig skolan var för dem.

De flesta skolor har ju behov av vikarier då och då, när ordinarie personal inte kan vara på plats. Hur gör ni när ni behöver vikarier till Vikskolan?
– Jag har varit vikarieansvarig i ungefär sex år, och det är ett jättejobb eftersom vi dagligen är i behov av vikarier. Och därför tycker jag att appen är så bra!

Vad roligt att höra! Vad är det du gillar med appen?
– Den är så lättillgänglig eftersom man har den i telefonen och kan lägga en beställning direkt när behovet uppstår.

Är det något du skulle vilja att vi förbättrar med appen?
– Jag tycker chatten är bra och brukar skriva till er där om jag önskar någon specifik vikarie, men det vore ännu bättre om jag kunde göra det direkt i beställningen! 😊

Bra förslag Eva, det tar vi till oss! 😃
Och till sist, har du något bra tips att dela med dig av till andra som jobbar med att beställa bra vikarier?
– Att vara ute i så god tid som möjligt, och tidigt på morgonen! En fördel med appen är att man kan beställa vikarier,  även när ni har stängt på kontoret.

Tack Eva för att vi fick prata med dig! Ha en bra dag!

By Anonym författare
Mar 15, 2018 8:36:23 AM

Kundintervjuer

0 kommentarer