SOFIA_bloggare_300x600

Sommarbloggare Sofia

Hej hopp!

Idag är det dags för en ny sommarbloggare, och det är ingen mindre än Sofia! När Sofia inte jobbar som vikarie pluggar hon journalistik. ✍️ 

Enjoy!

Ingen förväntar sig att du har superkrafter
Som journalist blir det många, långa, stillasittande timmar framför datorn. Därför är det så himla skönt med ett miljöombyte ibland. Att få lämna skärmen ett tag, röra på sig och vara ute i den friska luften. Bara en sån sak!

Det finns faktiskt en mängd fördelar med att vara vikarie på förskola. Förutom att du får njuta av solens sköna strålar en varm sommardag får du spela roliga spel, rita och baka med trolldeg. Du får både lunch, mellis, kanske en frukt på det och, i bästa fall, fredagsfika i personalrummet. Du kammar lätt in 10 000 steg på en dag utan att ens tänka på det. Passar du dessutom på att leka kull ute på gården kan du checka av dagens träningspass. Och bäst av allt – du får hänga med en massa härliga barn!

Självklart är det inte alltid en dans på rosor. Det är lika bra att du räknar med sand i hela håret, köttfärssås på tröjan och klibbigt ris under strumporna. Barn som inte lyssnar, barn som inte vill, barn som vägrar. Men räkna också med många skratt, kramar och roliga stunder.

Och om allt känns kaos – behåll lugnet och gör så gott du kan. Ingen förväntar sig att du som vikarie har superkrafter. Med en skön attityd och ett leende på läpparna kommer du långt.

/Sofia Tarvainen

By Anonym författare
Jul 1, 2019 12:57:00 PM

Alla vikariestories, Sommarbloggare

0 kommentarer